:: لیست جدید ۲۹ فروردین :: اینجا ضربه بزنید

آلات موسیقی

زیرگروه آلات موسیقی


درباره آلات موسیقی


به شناخت، بررسی و طبقه بندی آلات موسیقی «سازشناسی» یا «ارگانولوژی» می گویند.

در ابتدا سازها بر اساس نظام موسیقی ارکستری طبقه بندی می شدند که شامل سازهای زهی ، بادی ، بادی برنجی و پرکاشن بودند. این رده بندی مشکلاتی را در پی داشت چرا که بسیاری از سازها در این دسته بندی لحاظ نشده بودند. شخصی به نام «ویکتور شارل ماهیون» یک نظام رده بندی برای ساز های موسیقی را پایه گذاری کرد که بعد ها در سال 1914 میلادی توسط «کورت زاکس» موسیقی دان آلمانی و «اریش موریتس فون هورن بوستل» موسیقی دان و تاریخ شناس اتریشی کامل شد و این نظام را «هورن بوستل-زاکس» نامیدند. بر اساس این رده بندی هر سازی می تواند بر اساس نوع لرزش ماده در سازها و مبانی آکوستیکی در یکی از این رده بندی ها قرار گیرد.

تعدادی از آلات موسیقی

تعدادی از آلات موسیقی

«هورن بوستل-زاکس» به پنج گروه تقسیم بندی می شوند :

خودصداها ( آیدوفون / Idiophone ) : صدا در ساز های این رده با ارتعاش بدنه و از طریق ضربه زدن ، مالش دادن ، کشیدن یا لرزاندن قطعات ساز تولید می شود. مانند سازهای سنج ، قاشقک[1] ، ماراکا[2]

قاشقک

قاشقک

ماراکا یا جغجغه سرخپوستی

ماراکا یا جغجغه سرخپوستی

پوست صداها ( ممبرانوفون / Membranophones ) : تولید صدا در ساز های این رده با ارتعاش پوست طبیعی یا مصنوعی صورت می گیرد ؛ مانند دف ، تمپو.

زه صداها ( کوردوفون / Chordophones ) : سازهایی که صدا در آن ها با لرزش زه یا تار یا سیم به وجود می آید در این دسته قرار می گیرند و از نظر شیوه نواختن خود به چند دسته تقسیم بندی می شوند :

زخمه ای : توسط زخمه زدن با انگشت یا مضراب نواخته می شوند ؛ مانند ماندولین.
کمانه ای : توسط آرشه یا کمانه به صدا درمی آیند ؛ مانند ویولن.
زهی ضربه ای : صدا با ضربه زدن بر روی زه یا سیم تولید می شود ؛ مانند پیانو و سنتور.

هواصداها ( آئروفون / Aerophones ) : تولید صدا در ساز های این رده توسط ارتعاش هوا صورت می گیرد ؛ مانند فلوت و ... .

برقی صداها ( الکتروفون / Electrophone ) : سازهایی که تولید صدا در آن ها با کمک نیروی برق (الکتریسیته) انجام می گیرد ؛ مانند : گیتار برقی ، ویولنِ برقی و ....


پانویس

1. قاشقک : این ساز کوچک از یک جفت جام چوبی صدفی شکل تشکیل شده که با تسمه نازکی به انگشتان شست و سبابه نوازنده بسته می شود، وقتی آن ها را به هم می زند به صدا درآید. این ساز در هنگام رقص سنتی توسط رقصنده ها مورد استفاده قرار می گرفته است.

2. ماراکا : (جغجغه سرخ پوستی) از سازهای سرخ پوستان قاره آمریکا می باشد. در برخی قبایل در مراسم دعای باران و برخی دیگر برای احضار ارواح نیاکان از آن استفاده می کردند. امروزه ماراکا یکی از سازهای کوبه ای در موسیقی کلاسیک غربی به حساب می آید.


تحقیق و گردآوری :

گروه کارشناسی ایران آنتیک

www.iranantiq.com


منبع

ايران آنتيک / www.iranantiq.com

نظر کاربران

avatar ارسال نظر

لوگو ایران آنتیک کوتاه درباره ما
ایران آنتیک ، حامی فرهنگ و هنر
فروشگاه اینترنتی ایران آنتیک و مرجع خرید سکه ، اسکناس ، مدال ، صنایع دستی ، کتاب و غیره ... می باشد. تلاش ما در ایران آنتیک عرضه مستقیم و بدون واسطه کالای کلکسیونی دارای اصالت ایرانی و خارجی از مجموعه داران کشور و معرفی و فروش آنها در این وبسایت است. و همچنین تهیه تخصصی گلچینی از بهترین لوازم آنتیک و اشیاء قدیمی (برندهای قدیمی کارخانه ای) بر مبنای تعریف درست آنتیک و همچنین صنایع دستی نفیس هنرمندان ایرانی است. گلچینی که باعث برانگیختگی حس نوستالژی در بین علاقمندان خواهد شد. یکی از بخش های مهمی که در ایران آنتیک بطور جدی و مرجع گونه به آن پرداخته می شود، بخش کلکسیونی یا مجموعه داری می باشد. بخش هایی نظیر سکه ایرانی ، مدال یادبود ، اسکناس ایرانی ، تمبر قدیمی و غیره که بسیار جامع و متنوع اند. در ایران آنتیک جهت شناساندن فرهنگ و هنر به علاقمندان صنایع دستی ، تلاش شده با جذب افراد کارشناس اقدام به تولید مقالات اختصاصی و ارزنده نماییم تا دست ساخته های اصیل ایرانی مانند قلم زنی ، فیروزه کوبی ، میناکاری ، خاتم کاری ، رودوزی ها و بسیاری دیگر را به علاقمندان بشناسانیم. ایران آنتیک بهترین مکان برای شناخت و خرید آنلاین صنایع دستی نقره ، اشیاء قیمتی و کلکسیونی ، سکه قدیمی ، اسکناس قدیمی ، کتاب تاریخی و تخصصی ، زیورآلات و... می باشد.