:: لیست جدید ۱۲ اردیبهشت :: اینجا ضربه بزنید

موبایل

درباره موبایل


تاریخچه

در سال 1947 میلادی ، در زمانی که تلویزیون های سیاه و سفید فناوری بسیار پیشرفته ای محسوب می شد دانشمندان شرکت ATT اولین کسانی بودند که ایده تلفن همراه را مطرح کردند. ایشان متوجه این قضیه شده بودند که می توان سیگنال های رادیویی را میان سلول های تلفنی به حرکت در آورد.

در سال 1972 میلادی نخستین گوشی همراه توسط رئیس سابق موتورلا «مارتین کوپر» اختراع شد. وی در این باره می گوید : «اگر مارکنی قبل از گراهام بل به دنیا آمده بود ، تمامی تلفن های ما بی سیم بودند زیرا مردم همواره در حرکت هستند و در یک جا ماندن هرگز طبیعی نیست.» تلفن ساخت کوپر به قدری بزرگ بود که «تلفن لنگه کفشی» نامیده شد. این تلفن 2.5 پوند وزن داشت و امکان ده دقیقه مکالمه را با هر بار شارژ فراهم می ساخت.

مارتین کوپر به همراه تلفن همراهی که اختراع کرد

مارتین کوپر به همراه تلفن همراهی که اختراع کرد

تلفن های بی سیم باعث شدند که اپراتورهای تلفن های ثابت و تمامی شرکت های رسانه ای وارد این صنعت شوند.

تا سال 1991 م. تنها برای مکالمه صوتی از تلفن همراه استفاده می شد و در سال 1992 توانایی ارسال پیامک به آن اضافه گشت.

در سال 1996 بود که شرکت های مخابراتی شروع به راه اندازی شبکه های دیجیتالی و افزایش کیفیت صدا کردند و گوشی ها کوچکتر شدند. در همین سال بود که شرکت موتورلا گوشی سه اونسی خود به نام StarTAC را به بازار عرضه کرد.

نخستین موبایل مجهز به دوربین در 11 ژانویه سال 1997 (1375/10/22) توسط شرکت شارپ ژاپن و آقای کان ساخته شد و در همین سال بود که فیلیپ کان شرکت استارفیش را در زمینه نرم افزارهای گوشی تاسیس کرد.

ورود موبایل به ایران

بیست سال بعد در اوایل دهه 1370 بود که موبایل به ایران وارد شد. قابلیت ارسال پیامک در ایران از سال 1381 به موبایل ها اضافه شد. در ابتدا برای استفاده از سرویس پیام کوتاه باید ثبت نام صورت می گرفت و مشترکان با مراجعه به دفاتر مخابرات و پر کردن فرم مربوطه این سرویس را فعال می کردند.

نوکیا اولین شرکتی بود که گوشی تلفن همراه را به ایران آورد. پس از آن می توان از شرکت هایی نظیر زیمنس، آلکاتل، اریکسون و صاایران نام برد. گوشی های اولیه به لحاظ ظاهری تفاوت چندانی با هم نداشتند و همگی بزرگ و سنگین بودند. و رقابت بیشتر بر سر کوچک و سبک سازی تلفن همراه بود که در این میان شرکت اریکسون توانست کوچک ترین موبایل های آن زمان را وارد بازار نماید.

موبایل در عصر حاضر

در دنیای امروز ، تلفن همراه تبدیل به یکی از ضرورت های زندگی شده است به نحوی که زندگی بدون آن دشوار به نظر می رسد. البته امکانات و قابلیت های جدید تلفن های همراه بر اهمیت جایگاه آن در زندگی می افزاید.

با گذشت زمان قابلیت های مختلفی بر تلفن های همراه اضافه گشت از جمله ارسال و دریافت SMS ، دوربین عکاسی و فیلم برداری ، قابلیت ارسال عکس و فیلم ، دریافت امواج رادیو ، تلویزیون و ماهواره ، اتصال به اینترنت ، ردیاب الکترونیکی GPS ، بازی های سرگرم کننده ، سامانه بانکداری همراه و ... .

تلفن های همراه از دیروز تا به امروز

ماکتی از تلفن های همراه از دیروز تا به امروز


تحقیق و گردآوری :

گروه کارشناسی ایران آنتیک

www.iranantiq.com


منابع

  • تکامل تلفن های همراه / مجله توسعه مدیریت / سال 1383 / شماره 62
  • تلفن همراه (1) : مفاهیم و کاربردها / مجله حصون / سال 1388 / شماره 22
نظر کاربران

avatar
۰ لایک
سلام من زیمنس اس6 قدیمی دارم قفلش باز نمیشه لطفا راهنمايي کنید چطوری باز میشه کار کنه
avatar ارسال نظر

لوگو ایران آنتیک کوتاه درباره ما
ایران آنتیک ، حامی فرهنگ و هنر
فروشگاه اینترنتی ایران آنتیک و مرجع خرید سکه ، اسکناس ، مدال ، صنایع دستی ، کتاب و غیره ... می باشد. تلاش ما در ایران آنتیک عرضه مستقیم و بدون واسطه کالای کلکسیونی دارای اصالت ایرانی و خارجی از مجموعه داران کشور و معرفی و فروش آنها در این وبسایت است. و همچنین تهیه تخصصی گلچینی از بهترین لوازم آنتیک و اشیاء قدیمی (برندهای قدیمی کارخانه ای) بر مبنای تعریف درست آنتیک و همچنین صنایع دستی نفیس هنرمندان ایرانی است. گلچینی که باعث برانگیختگی حس نوستالژی در بین علاقمندان خواهد شد. یکی از بخش های مهمی که در ایران آنتیک بطور جدی و مرجع گونه به آن پرداخته می شود، بخش کلکسیونی یا مجموعه داری می باشد. بخش هایی نظیر سکه ایرانی ، مدال یادبود ، اسکناس ایرانی ، تمبر قدیمی و غیره که بسیار جامع و متنوع اند. در ایران آنتیک جهت شناساندن فرهنگ و هنر به علاقمندان صنایع دستی ، تلاش شده با جذب افراد کارشناس اقدام به تولید مقالات اختصاصی و ارزنده نماییم تا دست ساخته های اصیل ایرانی مانند قلم زنی ، فیروزه کوبی ، میناکاری ، خاتم کاری ، رودوزی ها و بسیاری دیگر را به علاقمندان بشناسانیم. ایران آنتیک بهترین مکان برای شناخت و خرید آنلاین صنایع دستی نقره ، اشیاء قیمتی و کلکسیونی ، سکه قدیمی ، اسکناس قدیمی ، کتاب تاریخی و تخصصی ، زیورآلات و... می باشد.