:: مزایده شماره ۸۶ :: اینجا ضربه بزنید

ماشین حساب

درباره ماشین حساب


در زبان انگلیسی به ماشین حساب «کالکولیتور/ Calculator» گفته می شود.
کلماتی چون «کالکولیت / Calculate» و «کالکولیتور/ Calculator» که به معنی حساب و حسابگر می باشند از کلمه لاتین «کاکولوس/ Calculus» به معنای ریگ یا سنگریزه ریشه گرفته اند. دلیل این نام گذاری این است که از زمان های بسیار دور برای حساب ها ، و جمع و تفریق های جزئی از وسایلی چون سنگریزه ، تسبیح ، چوبخط و ... استفاده می کردند.

تا چند سال پیش که ماشین حساب الکترونی هنوز مراحل تکمیلی خود را در موسسات تحقیقاتی می گذراند ، دور از باور و ذهن بود که روزی در کنار ترازوی هر کاسبی و یا روی میز هر مهندسی ، یک ماشین حساب جیبی به چشم بخورد. چرا که تمام حساب ها یا روی کاغذ و یا روی چرتکه انجام می گرفت ؛ در واقع چرتکه های چوبی به عنوان اولین ماشین های حساب شناخته می شوند. در بعضی اداره ها از وسیله بزرگ و سنگینی با نام ماشین حساب استفاده می شد که با زدن دکمه ها و چرخاندن دسته ها ، سر و صدای زیادی تولید می شد اما قادر به پیش بردن چند محاسبه بوده است.

تاریخچه

در سال 1623 میلادی شخصی به نام ویلهلم شیکارد دستگاهی ساخت که می توان از آن به عنوان اولین ماشین حساب مکانیکی یاد کرد. در سال 1642 میلادی ، پاسکال ریاضی دان معروف ، برای محاسبه مالیات دستگاهی به نام «پاسکالین» اختراع کرد که به طور اتوماتیک با استفاده از تعدادی چرخ که در مکان های ده گانه قرار می گیرند ، موقعیت آن ها در یک پنجره به عنوان عدد محاسبه و نشان داده می شد. بعدها ماشین حسابی با نام «میلیونر» در اواخر همین قرن با تغییراتی که برای ضرب و تقسیم ایجاد شد وارد بازار گردید.
دستگاه پاسکالین فقط قادر به انجام عمل جمع و تفریق بود ، در مبنای 10 کار می کرد و همچنین بسیار شبیه به ماشین های محاسبه مکانیکی در دهه 1940 میلادی می باشد.

دستگاه پاسکالین اختراع پاسکال

دستگاه پاسکالین اختراع پاسکال ، اولین ماشین حساب

کامپتومتر ، ماشین حساب کلید دار

کامپتومتر ، ماشین حساب کلید دار ، آنتیک

در سال 1884میلادی ، دی .ای.فلت آمریکایی دستگاهی به نام «کامپتومتر» را اختراع کرد که اولین نمونه موفق ماشین حساب کلید دار محسوب می شود.

و اما اولین ماشین حساب مکانیکی که بسیار به کامپیوتر شباهت داشت توسط شخصی به نام هاوارد لیکن از دانشگاه هاروارد ، در سال 1937 میلادی ساخته شد و «مارک I» نام گرفت. این ماشین  دارای حافظه ، حساب ، منطق و کنترل بود و دستور العمل ها را از نوار کاغذی دریافت می کرد.
کمپانی «کاسیو / Casio» در سال 1957 میلادی ماشین A-14  را به عنوان اولین ماشین حساب جمع و جور الکترونیکی به جهان عرضه کرد.

اولین ماشین حساب رومیزی صفحه نمایش دار در جهان در اکتبر 1961 توسط شرکت انگلیسی «بل پانچ/ Bell Punch» با نام اختصاری «آنیتا / ANITA [1]»  به بازار عرضه گشت. این ماشین حساب دارای 12 عدد لوله نوری بوده که هر کدام عددی را نشان می دهند ؛ در نتیجه این ماشین حساب تا 12 رقم توان پردازش دارد.

از سال 1970 میلادی به بعد ماشین حساب ها شکل امروزی به خود گرفتند و بعد از چند سال به ایران وارد شد.

ماشین حساب صفحه نمایش دار آنیتا ANITA

ماشین حساب صفحه نمایش دار «آنیتا / ANITA»

کاربرد ماشین حساب در زندگی

معاملات ، صورت های فروش ، صورت های درآمد ، شمارش ، حتی نجاری و باغبانی به مهارت عملیات عددی نیاز دارد ؛ در جامعه مسائل متعدد این چنینی بوجود می آید که شخص را وادار به کار کردن با اعداد می کند. ماشین حساب در سرعت بخشیدن به این محاسبات نقشی بسیار موثر دارد.
در گذشته چنین می پنداشتند که استفاده ازماشین حساب در کسب مهارت های محاسبه و آموزش ریاضی بر دانش آموزان تاثیر منفی می گذارد. طبق تحقیقات به عمل آمده ، به کار گیری ماشین حساب برای درک بهتردانش آموزان از مسائل اساسی و تمرین های اضافی برای کسب مهارت و ایجاد شرایط واقعی حل مسئله در کلاس است و هیچ نشانه ای از بازدهی منفی در آموزش های درسی دیده نشده و در حقیقت ابزاری مفید برای کمک به آموزش ریاضی و مهارت های آن می باشد. در این مورد کمیسیون ملی معلمان ریاضی توصیه کرده که دانش آموزان برای تمرکز در فرایند مسئله به جای پرداختن به محاسبات و ریاضیات و همچنین آزمایش فرضیات ریاضی و کشف طرح های مناسب از ماشین حساب استفاده کنند.


پانویس

1. ANITA اختصاری از جمله A New Inspiration To Arithmetic/Accounting به معنای الهم تازه برای حسابداری می باشد.


تحقیق و گردآوری :

گروه کارشناسی ایران آنتیک

www.iranantiq.com


منابع

  • سالگرد ماشین محاسبه پاسکال ( نسخه انگلیسی ) / نوشته پروفسور اس . چپمن / سال 1942 میلادی
  • تاریخچه فناوری محاسبات ( نسخه انگلیسی ) / نوشته مایکل ویلیامز / آمریکا ، سال 1997 میلادی
  • استفاده از کامپیوتر و ماشین های حساب در تعلیم و تربیت ( آموزش ریاضی ) ( هدف ها ، برنامه ها و روش های کتاب های ریاضی ) / کریم عزت خواه / مجله رشد معلم / سال 1375 / شماره 119
نظر کاربران

avatar
۱ لایک
سلام بسیار عالی بود من مهرانه عبدالکریم زاده هستم ۱۱ ساله از مشهد و می خواستم ماشین حساب بخرم با تشکر فراوان از شما
avatar
۳ لایک
با درود ، از سایت شما بازدید کردم بسیار عالی و خوب بود ، من ماشین حساب (curta) ساخت سویس را دارم...
avatarنظر خود را ارسال کنید

لوگو ایران آنتیک کوتاه درباره ما
ایران آنتیک ، حامی فرهنگ و هنر
فروشگاه اینترنتی ایران آنتیک و مرجع خرید سکه ، اسکناس ، مدال ، صنایع دستی ، کتاب و غیره ... می باشد. تلاش ما در ایران آنتیک عرضه مستقیم و بدون واسطه کالای کلکسیونی دارای اصالت ایرانی و خارجی از مجموعه داران کشور و معرفی و فروش آنها در این وبسایت است. و همچنین تهیه تخصصی گلچینی از بهترین لوازم آنتیک و اشیاء قدیمی (برندهای قدیمی کارخانه ای) بر مبنای تعریف درست آنتیک و همچنین صنایع دستی نفیس هنرمندان ایرانی است. گلچینی که باعث برانگیختگی حس نوستالژی در بین علاقمندان خواهد شد. یکی از بخش های مهمی که در ایران آنتیک بطور جدی و مرجع گونه به آن پرداخته می شود، بخش کلکسیونی یا مجموعه داری می باشد. بخش هایی نظیر سکه ایرانی ، مدال یادبود ، اسکناس ایرانی ، تمبر قدیمی و غیره که بسیار جامع و متنوع اند. در ایران آنتیک جهت شناساندن فرهنگ و هنر به علاقمندان صنایع دستی ، تلاش شده با جذب افراد کارشناس اقدام به تولید مقالات اختصاصی و ارزنده نماییم تا دست ساخته های اصیل ایرانی مانند قلم زنی ، فیروزه کوبی ، میناکاری ، خاتم کاری ، رودوزی ها و بسیاری دیگر را به علاقمندان بشناسانیم. ایران آنتیک بهترین مکان برای شناخت و خرید آنلاین صنایع دستی نقره ، اشیاء قیمتی و کلکسیونی ، سکه قدیمی ، اسکناس قدیمی ، کتاب تاریخی و تخصصی ، زیورآلات و... می باشد.