🛵 ارسال پیکی ویژه شهر تهران :: پرداخت در محل مشتری

راهنمای قیمت اسکناس تا ابتدای دوره جمهوری بروز شد مشاهده

زیرانداز نمدی

درباره زیرانداز نمدی


زیراندازهای نمدی بدون استفاده از دار تهیه می شوند چرا که برای تهیه نمد بافت انجام نمی شود و با استفاده از دو خاصیت جعدیابی (جعد = موی پیچیده) و پوسته ای شدن پشم و با ایجاد فشار (مالیدن) و رطوبت و حرارت و در هم فرورفتگی الیاف پشم ، تولید میگردد. زیرانداز نمدی ، به تنهایی و یا بر روی قالی یا گلیم مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین از آن برای زیر منتقل نیز استفاده می کنند.

تولید نمد معمولا یک روزه انجام می گیرد. نکته جالب این است که برای تهیه یک نمد همان قدر پشم مورد نیاز است که در تولید تولید قالی به همین ابعاد ، مورد نیاز می باشد. نمد ساده ترین نوع کف پوش است و تهیه آن احتیاج به دستگاه خاصی ندارد. تهیه کفپوش های نمدین ، به مراتب ساده تر از تهیه سایر کف پوش ها مانند قالی و گلیم است و با اینکه از لحاظ مقدار مواد اولیه مورد نیاز تفاوت چندانی با قالی و گلیم ندارد، با این حال به واسطه سهولت و سرعت عمل تولید بسیار ارزان تر از آن ها می باشد. چون تولید نمد نیاز به قدرت بدنی فراوان دارد، لذا در اغلب نقاط ایران، نمد مالی به وسیله مردان انجام می شود.

زیرانداز نمدی یکی از با ارزش ترین فرش های ایرانی است که از نظر مواد اولیه و طرح و تولیدش کاملا اصیل می باشد. از خصوصیات بارز این زیر انداز می توان به خودکفا بودن از نظر مواد اولیه ، کیفیت ساخت ، طرح و تزئینات آن اشاره کرد.
این زیراندازها به دلیل تشکیل شدن از تار های پشم طبیعی ، عایق مناسبی برای سرما و رطوبت بوده و مناسب برای استفاده در کف اتاق های مناطق مرطوب است.

زیر انداز نمدی

زیر انداز نمدی

شیوه کار :

مقداری از رنگ سفیدش را در رنگ های دیگر رنگ می کنند و آن را به شکل نخ در می آورند و برای نقش های نمد از آن استفاده می کنند. قالبی از کرباس را روی زمین پهن کرده. طرح های رنگین مورد نظر خود را روی آن می چینند سپس روی آن را از پشمی که در آخر رنگ زمینه نمد خواهد بود به ارتفاع 40 سانتیمتر می پوشانند. بعد مقداری آب جوش روی آن ریخته و آن را با میله قطور چوبی با فشار زیاد می پیچند و با طناب محکم می بندند.
این قالب را آنقدر می گردانند تا به خوبی بهم بچسبند بعد آن را باز می کنند. به این مجموعه خامه می گویند. بعد از رفع نواقص آن را روی تخته ای روی زمین قرار داده و با ضربات دست محکم می کنند که در اصطلاح به این حرکت می گویند نمدمالان بال می زنند.
تارهای اضافی را که در نمد پرس نشده را می سوزانند و در آخر نمد را خشک می کنند.

از مراحل کار تولید زیر انداز نمدی

نمایی از مراحل کار تولید زیر انداز نمدی


تحقیق و گردآوری:

گروه کارشناسی ایران آنتیک

www.iranantiq.com


منبع

  • ايران آنتيک / www.iranantiq.com
نظر کاربران

avatar ارسال نظر