کشف آثار باستانی از اعماق دریای مدیترانه
به تازگی یک گروه تحقیقاتی با غواصی در اعماق دریای مدیترانه کشتی های غرق شده ای پیدا کردند که در آن ها بیش از 300 آثار باستانی یافت شده است.
باستان شناسان حداقل 58 کشتی غرق شده پر از اشیای باستانی در دریای اژه بین یونان و ترکیه کشف کرده اند. ایشان بر این باورند که این کشتی ها بزرگترین کشف در دریای مدیترانه می باشند. این کشتی های غرق شده در نزدیکی جزایر فورنوی یافت شدند. بیشتر کشتی ها از زمان تمدن یونان، رومی و بیزانس هستند.
آب و هوای بد این منطقه می تواند علت غرق شدن این کشتی ها باشد. در این منطقه که با سواحل سنگی احاطه شده اغلب طوفان های ناگهانی و شدید رخ می دهد. همچنین دزدهای دریایی نیز در این منطقه فعال بودند و به کشتی هایی که پر از کالاهای گران قیمت بودند حمله می کردند.
«پیتر کمپبل / Peter Campbell» ، لیدر گروهی تحقیقاتی است که اشیای باستانی را بررسی می کنند. این تیم بین المللی تحقیقات خود را در سال 2015 م. آغاز کرد. آنها در سال جاری 22 کشتی غرق شده پیدا کردند. این رقم با آخرین اکتشافات در ماه گذشته (1397/06/24) به 58 عدد رسیده است. این تیم معتقد است اسرار بیشتری در دل این دریا وجود دارد. کمپبل این اکتشاف را یکی از بزرگ ترین اکتشافات باستان شناسی قرن نامیده است.
کشتی ها و محتویات آنها بیانگر ادوار تاریخی می باشند که با استفاده از آن ها می توان اطلاعات جدیدی از زندگی گذشتگان به دست آورد. این کشتی ها از مناطق مجاور مانند دریای سیاه ، یونان ، ترکیه ، ارمنستان و ایتالیا بوده و کالاهای یافت شده در آنها مربوط به نقاط دورتری چون اسپانیا ، سیسیل ، قبرس ، مصر ، خاورمیانه و شمال آفریقا می باشند.
این گروه تحقیقاتی بیش از 300 قلم از اشیای باستانی را از کشتی های شکسته کشف کرده اند ؛ از جمله تعداد زیادی آمفورا ، نوعی کوزه بلند با دو دسته که مورد استفاده مردم یونان باستان و روم برای حمل مایعات استفاده می شده است. متاسفانه هنوز اطلاعاتی از دیگر اشیاء کشف شده اعلام نشده است.
منبع : Reuters