ویدیو

ویدیو


ویدیو

ویدئو یک رسانه الکترونیکی برای ضبط ، کپی ، پخش و نمایش تصاویری متحرک است. انواع آنالوگ و دیجیتال در سیستم های ویدئویی وجود دارد. فناوری ویدیو در ابتدا برای سامانه های تلویزیونی مکانیکی طراحی شد.

شخصی به نام «چارلز گینزبرگ» سرپرست تیم تحقیقاتی شرکت Ampex برای تولید اولین دستگاه عملی ضبط بر روی نوار ویدئو بود. در سال 1951 میلادی ، اولین دستگاه ویدیو ، تصاویر زنده ای را از دوربین تلویزیونی با تبدیل اطلاعات به امواج الکتریکی ضبط و آن را بر روی یک نوار مغناطیسی ذخیره کرد. این شرکت اولین نوار ویدیوی خود را در سال 1956 میلادی به قیمت پنجاه هزار دلار به فروش رساند.

اولین دستگاه ضبط ویدئو بر روی کاست نیز در سال 1971 توسط شرکت سونی فروخته شد.

اين وسیله در نخستین روزهای شکل گیری اش ، وسیله اى بزرگ و سنگين بود كه تنها در استوديوهاى فيلم بردارى مورد استفاده قرار می گرفت و مصرف خانگی نداشت. با گذشت زمان ، انواع کوچک تر ، با وزنی سبک تر و در عین حال پیشرفته تر ساخته و به بازار عرضه شد و به این ترتیب مورد توجه تولید کنندگان وسايل صوتى - تصويرى و همچنين عموم مردم قرار گرفت.

با ویدئو امکان ضبط برنامه ها به صورت همزمان با تماشاى آن ها وجود داشت.

ایالت متحده آمریکا در اواسط دهه 1980 میلادی فعالیت خود را در زمینه توليد و صادرات دستگاه ها و نوارهاى ويديويى آغاز كرد؛ به طوری که در سال 1988 ميلادى با توليد و فروش ‍ 5/12 ميليون دستگاه ضبط و پخش ويدئو و 290 ميليون نوار، به بزرگ ترین بازار ویدیویی در جهان مبدل شد.

ویدئو همانند ديگر رسانه ها با تاخير به ایران وارد شد. در اواخر دوره پهلوی ، شمار دستگاه هاى ويدئويى خانگى كه البته در اختيار درباريان و ثروتمندان قرار داشت بسیار محدود بود. بعد از پيروزى انقلاب اسلامى بر طبق آمارهاى مستند ، تنها در فاصله تيرماه 1358 تا شهريور 1359 ش. حدود 430 هزار دستگاه ويدئو وارد كشور شد. دولت براى جلوگيرى از تهاجم فرهنگی ورود آن را بـه داخـل كشور ممنوع اعلام كرد. بعد از مدتی، معلوم شد كه ممنوع كردن ويدئو و تعطيلى ويدئو كلوپ ها، تنها، حركتى انفعالى و انفرادى بـوده و هيچ گونه تحقيق و مطالعه و برنامه ريزى هماهنگ و بلندمدتى با خود نداشته است در نتیجه پس از بررسى ها و مطالعات كارشناسانه ، خريد و فروش ويدئو آزاد شد و كلوپ ها نيز فعاليت خود را از سر گرفتند.

ویدیو

دستگاه پخش ویدیو سونی بتامکس / Sony Betamax


تحقیق و گردآوری :

گروه کارشناسی ایران آنتیک

www.iranantiq.com


منبع

ايران آنتيک / www.iranantiq.com

نظر کاربران

avatar
۰ لایک
ویدئو اگه ممنوع نمی شد و اتفاقا تلاش برای بومی سازیش انجام می شد ما الان مشکل تهاجم فرهنگی مون کمتر می شد چون ویدئو تمرینی بود برای دنیای مجازی و آنلاین
avatar
۰ لایک
خیلی خوب ومتنوع ممنون
avatar
۳ لایک
یادش بخیر یه فیلمو صد بار میدیدم خسته نمیشدیم مثل ترمیناتور.الان چن ساله اصلا حوصله تلویزون ندارم بی معنی مزخرف
avatar
۵ لایک
یادش بخیر در زمان خودش ابهتی داشت شب تا صبح یکسره پای ویدیو بودیم با دوستان چه فیلمهایی کماندویی‌‌‌ ، زبان‌اصلی بود ولی مهیج و سرگرم کننده ولی حالا چی همش مزخرف و بی‌معنی یادش بخیر.
avatar
۲ لایک
دستگاه ویدئو دیر به کشور نیامد. ایران جز کشورهایی بود که در ورود کالاهای لوکس در دنیا سرآمد بود. قبل از انقلاب مردم از خرید تلویزیون هم خودداری میکردند به لطف انقلاب نگاه مردم به شیطانی بودن تلویزیون عوض شد.
بنده خوب به یاد دارم که زمانی نگهداری ویدیو، گناه کبیره از جانب مردم به حساب می آمد.
avatar
۰ لایک
نه جانم تنها زمانی که ماهواره و شبکه های ماهواره ایی آمد حساسیت از رو ویدئو برداشته شد اول ویدئو آزاد شد و بعد کلوپ های ویدئویی که در ابتدا بیشتر فیلمهای هنری و جنگ جهانی دوم میاوردن آزاد شد
avatar ارسال نظر

لوگو ایران آنتیک کوتاه درباره ما
ایران آنتیک ، حامی فرهنگ و هنر
اینجا فروشگاه آنلاین محصولات کلکسیونی ، اشیاء قدیمی ، آنتیک و صنایع دستی معاصر ایران است. «ایران آنتیک» در حقیقت علامت تجاری این واحد صنفی می باشد. و شما در حال مشاهده وبسایت راهنمای قیمت و مرجع خرید آنلاین سکه پهلوی و قاجاری ، اسکناس پهلوی و قاجاری ، مدال یادبود پهلوی و قاجاری ، صنایع دستی قدیمی ، کتاب تخصصی و راهنمای قیمت و غیره ... می‌باشید. تلاش ما در ایران آنتیک تامین محصولات کلکسیونی دارای اصالت ایرانی و خارجی و معرفی و فروش تخصصی آن به مجموعه داران کشور در این وب‌سایت است. و همچنین تهیه تخصصی گلچینی از بهترین لوازم آنتیک و اشیاء قدیمی (برندهای قدیمی کارخانه ای) بر مبنای تعریف درست آنتیک و همچنین صنایع دستی نفیس هنرمندان ایرانی است. گلچینی که باعث برانگیختگی حس نوستالژی در بین علاقمندان خواهد شد. اما در اینجا بطور مرجع گونه به وجه کلکسیونی و مجموعه داری ایران نظیر سکه ایرانی ، مدال یادبود ، اسکناس ایرانی ، تمبر قدیمی و غیره که بسیار جامع و متنوع‌اند می‌پردازیم. در ایران آنتیک جهت شناساندن فرهنگ و هنر به علاقمندان صنایع دستی ، تلاش شده با جذب افراد کارشناس اقدام به تولید مقالات اختصاصی و ارزنده نماییم تا دست ساخته های اصیل ایرانی مانند قلم زنی ، فیروزه کوبی ، میناکاری ، خاتم کاری ، رودوزی ها و بسیاری دیگر را به علاقمندان بشناسانیم. شما از طریق منوی سایت میتوانید دسته بندی ها را مشاهده و به انبوهی از اشیاء قدیمی و کلکسیونی مانند سکه قدیمی ، اسکناس قدیمی ، سکه طلا ، سکه نقره ، سکه یادبود ، مدال یادبود دوره پهلوی ، سکه شاهی ، سکه قاجاری ، اسکناس شاهی و...، کتاب راهنما و لوازم جانبی تخصصی ، و... دسترسی داشته باشید. ایران آنتیک ، نشانه اطمینان شماست. اطلاعات بیشتر...