لگو
لگو
«لِگو» نوعی اسباب بازی از قطعات کوچک رنگی شبیه به آجر است که معمولا از کائوچو یا پلاستیک ساخته شده ، می توان آن ها را به سادگی به یکدیگر متصل کرد و اجسام گوناگونی همچون خانه ، قطار ، کشتی و ... ساخت.
گروه لگو فعالیت خود را در کارگاه یک نجار به نام «اُل کریک کریستینسن» در شهر بیلاند دانمارک در سال 1932 میلادی با ساخت اسباب بازی های چوبی شروع کرد. در سال 1934 م. نام لگو برای این کمپانی به ثبت رسید که از عبارت دانمارکی «leg godt» به معنای «خوب بازی کن» گرفته شده است. در سال 1947 م. لگو با طرح آجر شبیه به لگو های امروزی را تولید کرد. این لگوها بر اساس طرح اسباب بازی های «کیدی کرافت / Kiddicraft» که در سال 1939 م. در انگلستان به ثبت رسیده بودند ساخته شدند. کمپانی لگو بعد از بررسی دقیق کیدی کرافت ، در آن تغییراتی ایجاد کرده و لگوی خود را به بازار عرضه نمود. اما این بار به جای چوب از کائوچو استفاده کرد.
«الزاما همیشه بهترین مناسب ترین نیست» این جمله شعار گروه لگو است که توسط کمپانی اول کریک تا به امروز مورد استفاده می گیرد تا کارمندان به بهبود کیفیت تشویق شوند.
لگو های چوبی
در سال 1951 م. لگوهای پلاستیکی نصف تولیدات کمپانی را به خود اختصاص دادند. یک مجله تجاری دانمارکی معتقد بود این لگوهای پلاستیکی نمی توانند جای لگوهای چوبی قبل را بگیرند. در همین سال بود که «گادفرد» پسر ال کریک ، مدیرعامل کمپانی لگو شد. او پتانسیل زیادی در لگو برای تبدیل شدن به یک سیستم بازی خلاقانه در کل جهان دید؛ بنابراین تلاش کرد تا این اسباب بازی را به دیگر کشورها هم بفروشد.
لگو دارای نقطه ضعف هایی نیز بود ؛ به عنوان مثال قابلیت قفل شدن در این لگوها ضعیف بود و بازی با آن ها چندان راحت نبود. در سال 1958 م. یک طرح جدید که ماده پلیمر ABS بود برای تولید لگو به ثبت رسید.
در سال 1969 م. این کمپانی ، لگویی با طول ، عرض و ارتفاعی دوبرابر لگوهای قبلی برای کودکان کم سن و سال تر تولید کرد. در 1978 م. لگو اولین مینی فیگورهای خود را تولید کرد که بعدها در تمام مجموعه ها بصورت ثابت وجود داشتند. در سال 1990 م. کمپانی لگو در زمره ده شرکت برتر اروپا قرار گرفت.
لگویی با 190 قطعه ، 1975 میلادی
لگو امکان درست کردن انواع وسایل را با قطعه های کوچک می دهد ، به همین سبب موجب تقویت خلاقیت کودکان شده و همچنین این که توانایی ساختن اعتماد به نفس را در کودک بالا می برد. یکی دیگر از کاربرد لگو ، استفاده از آن در آموزش ریاض می باشد. با استفاده از آجرهای کوچک لگو می توان کسرها و جمع و تفریق را به دانش آموزان یاد داد.
تحقیق و گردآوری :
گروه کارشناسی ایران آنتیک
www.iranantiq.com
منبع
ايران آنتيک / www.iranantiq.com