:: مزایده شماره ۸۹ :: اینجا ضربه بزنید

کارگاه رودوزی

ابزار و وسایل دوخت و دوز ۸۱۸۳ بازدید بیان دیدگاه
کارگاه رودوزی

کارگاه رودوزی

کارگاه وسیله ایست که از آن برای صاف نگه داشتن پارچه در هنگام دوخت استفاده می شود. استفاده از کارگاه علاوه بر ایجاد سهولت در کار ، باعث یکدست شدن و زیبایی بیشتر دوخت می شود. 

کارگاه دارای دو است : کارگاه گرد و کارگاه مستطیل

  • کارگاه گرد

از دو قاب دایرهای شکل بزرگ و کوچک تشکیل شده که دایره کوچک در داخل دایره بزرگ قرار می گیرد. همچنین پیچی بر روی دایره بزرگ وجود دارد که از آن برای تنظیم کارگاه استفاده می کنند.
روش استفاده از آن بدین صورت است که ابتدا دایره بزرگ تر را روی میز قرار داده و روی آن پارچه مورد نظر را قرار می دهند ، سپس دایره کوچک تر را داخل دایره بزرگتر بر روی پارچه قرار داده و با دو دست پارچه را بین دو دایره کشیده و پیچ مخصوص را سفت می کنند. پارچه درون کارگاه باید کاملا کشیده و محکم شود.
کارگاه های گرد به صورت کارگاه های رومیزی و پایه دار نیز به منظور کارهای مختلف ساخته شده که بدین طریق کار بر روی پارچه را راحت تر می سازد.
کار با کارگاه های پایه دار بسیار ساده و راحت می باشد زیرا با پیچی که به پایه آن متصل است می توان میزان ارتفاعش را به طور دلخواه تغییر داد. طرز کار با آن نیز مانند کارگاه های ساده می باشد. در مواردی که پارچه از جنس ابریشم طبیعی مانند ساتن و یا پارچه های خیلی لطیف مانند حریر باشد ، روی سطح پارچه را با یک لا کاغذ نازک پوشانده و سپس پارچه را داخل کارگاه قرار می دهیم. حدود طرح را دوخته و سپس کاغذ را از پارچه جدا کرده و به دوخت ادامه می دهیم.

  • کارگاه مستطیل

کارگاه های مستطیل شکل بیشتر برای کار های بزرگ کاربرد دارند و معمولا بر روی پایه قرار می گیرند به طوری که روی پایه آزاد هستند و قابل جدا کردن از پایه می باشند. نکته قابل توجه برای استفاده از این کارگاه این است که عرض پارچه انتخاب شده نباید بیشتر از عرض کارگاه باشد.
طرز کار با کارگاه های مستطیل شکل بدین ترتیب است که در دو طرف بالا و پایین کلاف کارگاه دو نوار از پارچه ضخیم و محکم پیچیده شده است که طرفین پارچه مورد نظر را به آن می دوزیم. باید توجه داشت که قبل از دوختن پارچه به کارگاه ، سطح پارچه را توسط دو ردیف کوک عمودی و افقی به چهار  قسمت تقسیم می کنیم ، سپس دو قسمت بالا و پایین پارچه را به دو نوار داخل کارگاه دوخته به طوری که مرکز پارچه درست در مرکز کارگاه قرار گیرد. این موضوع بسیار مهم است چرا که اگر پارچه در موقع نصب بر روی کارگاه کج و راست شود ، پس از اتمام دوخت نیز به همان حال باقی می ماند.
پس از دوخت پارچه به داخل نوار کارگاه ، باید آن را روی پایه کارگاه محکم و به وسیله پیچ های موجود در گوشه های کارگاه پارچه را ثابت کرد.

کارگاه هایی پایه دار  به شکل های دایره و مستطیل

کارگاه هایی پایه دار  به شکل های دایره و مستطیل

نظر کاربران

avatar ارسال نظر