سبد خرید شما خالی است
سوزن
سوزن
سوزن ها یکی از اولین ابزارهایى هستند که توسط بشر ساخته شده و تا به امروز نیز استفاده می شوند. سوزن ها در انواع مختلف ساخته شده و از هر کدام برای دوخت بخصوصی استفاده می شود. زمانی که انواع سوزن را بشناسیم و موارد مصرف هر کدام را بدانیم می توانیم کار مورد نظر را صحیح تر و سریع تر به پایان برسانیم.
به طور کلی سوزن ها نباید قابل انعطاف باشند. سوزن ها دارای مشخصات و خصوصیات مخصوص به خود هستند که عبارتند از :
- شکل
سوزن ها بنا بر مصارف مختلف در فرم هاى منحنى و راست ساخته می شوند. به عنوان مثال در ماشین هاى معمولى دوخت به علت حرکت عمودى سوزن ، از سوزن راست ؛ و در ماشین بخیه کور به دلیل حرکت افقى ، از فرم سوزن بصورت منحنى استفاده می شود.
- اندازه
منظور از اندازه سوزن ، فاصله بین انتهاى سوزن تا مرکز سوراخ سوزن می باشد که هنگام انتخاب سوزن باید آن را مد نظر قرار داد.
- نمره
به اندازه قطر ساقه سوزن که در قسمت بالای چشمی سوزن تعیین می شود «نمره سوزن» گفته می شود.
به طور کلی ، سوزن ها بر حسب دو نوع سیستم آمریکایی و انگلیسی طبقه بندی می شوند. در سیستم آمریکایی سوزن ها از شماره 8 تا 19 و در سیستم انگلیسی از شماره 60 تا 120 شماره گذاری شده اند. در هر سیستم پایین ترین شماره نمایانگر باریک ترین قطر سوزن و مناسب برای پارچه های سبک و ظریف بوده و بالاترین شماره نمایانگر قطورترین سوزن و مناسب برای پارچه های سنگین و ضخیم می باشد.
- چشمی سوزن
چشمی اغلب سوزن ها به شکل چهارگوش و با گوشه هاى منحنى است. قطر چشمی معمولا در حدود 40 درصد قطر ساقه آن است. سوزن هاى با چشمی بزرگتر از حد معمول براى گلدوزى با ماشین به کار گرفته می شود.
- نوک سوزن
نوک سوزن باید بدون اینکه در پارچه ، پارگى و یا صدمه ایجاد کند ، به راحتى وارد پارچه شود. بطور معمول سوزن هایی با نوک گرد و ظریف براى پارچه هاى نازک و سوزن هاى با نوک درشت و گرد براى پارچه هاى ضخیم به کار می رود.
انواع معروف سوزن عبارتند از : سوزن بیتوین ، تاپستری ، چنایل ، دارنینگ ، سوزن رفو ، شارپ ، کرول.