توضیحات
کتاب هزاره های تاریک تاریخ دامغان
باستان شناسی و تاریخ
هزاره های تاریک تاریخ دامغان
بی شک زندگی در مناطق تاریخی، دیدگاه انسان را راجع به گذشتگان و دست آوردهای تمدن و فرهنگ بشری غنی تر می کند تا جایی که هر فرد جستجوگر علاقه مندی با اندک تاملی بر آثار به جای مانده از گذشتگان می تواند تاریخ و فرهنگ ایران زمین و حتی صعود و افول حکومت ها و دولت ها را بیشتر شناسایی و مطالعه کند.
مجموعه حاضر که تکیه بیشتری بر تاریخ دامغان به ویژه «تپه حصار» دارد حاصل تلاش محقق گرامی جناب آقای ناصر افشار فر است که با زبانی گویا در قالب مفاهیمی روشن، با استناد به آخرین کشفیات باستان شناسی و اسناد و مدارک تاریخی نیک توانسته است حلقه ارتباطی این مجموعه تاریخی را روشن می کند.
شایان توجه است آثار به دست آمده از «تپه حصار دامغان» از جهت نوع سفال، شکل ظروف، و تاریخ با تو رنگ تپه گرگان، پیشوای ورامین، نمکه دامغان، تپه قیطریه و کهریزک تهران و تپه تاریخی شهر شاهرود (در دامنه کوه شمالی شاهرود در جوار رود شاهرود) قابل مقایسه و ارزیابی است. در دهه های اخیر هر چند محقق به حفاری های باستانشناسی بعمل آمده در منطقه دسترسی پیدا نکرده است. مع الوصف توانسته است ارتباطات اقتصادی و فرهنگی بین مناطق فلات مرکزی ایران و سایر فلات از جمله بین النهرین و آسیای میانه که چین، هندوستان را نشان دهد.